Смаколики домашнього приготування люблять всі, але далеко не завжди господиня має час на довгі приготування, крім того, натхнення може прийти в будь-який час, тому важливо, аби ідеальний рецепт був простим, легким, потребував мінімуму простих звичайних продуктів та підходив всім членам родини.
Саме такі рецепти ми розглянемо сьогодні, які обов’язково сподобаються і новачкам, і досвідченим кулінарам, адже яблучний пиріг – це осіння класика, і тому обов’язково спробуйте приготувати смачненьке для затишного вікенду з рідними людьми.
Які бувають яблучні пироги
Кожна країна має свій рецепт яблучного пирога, та й не один! Мова йде про десятки сотен рецептів, кожен з яких, безперечно, заслуговує на увагу і на те, щоб хоч раз в житті його скуштувати.
В Америці прийнято готувати закриті пироги, це коли на дно форми викладають шар тіста, потім начинку, а потім зверху ще один тоненький шар тіста, який міцно притискають до основи. Верхній шар може бути як з отворами, так і без них.
В Європі більш популярними традиційно є відкриті пироги: після викладення базового шару тіста і густої начинки, зверху викладають або решітку із тоненьких смужок тіста, або ж прикрашають свіжими фруктами.
Також цікавим варіантом для саме яблучного пирога є пиріг-перевертень, для нього на дно форми викладають свіжі яблука, які щедро засипають цукром, а зверху поміщають тісто, аби в процесі випікання яблука карамелізувалися, що просто комічно виглядає і смакує, якщо перевернути пиріг після випікання на тарілку яблуками догори.
Легендарний та яблучний
Аби приготувати яблучний пиріг вдома, нам потрібно:
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 1 ч.л. соди
- 1 стакан кефіру, або сметани
- 50 г м’якого вершкового масла
- 1 стакан борошна
- 3 яблука
- 1 ч.л. ванільного цукру
- форма для пирога, або сковорода
З усіх продуктів, крім яблук, замішуємо тісто, яблука очищаємо та ріжемо на дольки, тісто вливаємо у форму, зверху щільно викладаємо яблука, при бажанні зверху посипаємо цукром, корицею, чи ванільним цукром. При 200 градусах випікання займе у Вас не більше 15-ти хвилин.
Смакує найкраще в компанії найрідніших людей!
Залишити відповідь