Конфігурація сучасних телевізорів часто не дає можливості встановити на них потужні динаміки. Тому багато користувачів шукають нові способи підсилення звуку.

Виробники рекомендують безліч варіантів звукових панелей. У списку найбільш популярних знаходяться саундбари Samsung з каталогу https://allo.ua/ua/saundbary/proizvoditel-samsung/, які представлені в різних модифікаціях. Ключові особливості цих пристроїв дозволяють задовольнити всі вимоги користувачів.

Що таке саундбар – специфіка його вибору

По суті, це ціла звукова система, яка має в основі звукову панель із встановленими динаміками різного типу. Окремі моделі цих пристроїв доповнюються сабвуфером і задніми колонками, забезпечуючи повноцінний об’ємний звук. Можливість підтримувати формати Wi-Fi, Bluetooth дозволяє підключати саундбари до будь-якої сучасної техніки. Стильний ергономічний дизайн забезпечує оптимальне поєднання з інтер’єром приміщення.

При виборі пристроїв користувачі зазвичай звертають увагу на такі моменти:

  • кількість каналів;
  • формат установки;
  • методи підключення;
  • потужність;
  • необхідність підключати іншу техніку.

Також враховується призначення конкретної моделі. Умовно звукові системи поділяються на домашні та професійні. У першому випадку пристрої вимагають більше місця для встановлення і будуть коштувати трохи дорожче. Професійні відрізняються великою кількістю опцій і водночас суттєво економлять простір. Незважаючи на загальну назву, вони цілком підходять для використання вдома.

Об’ємний звук і не тільки: як правильно вибрати саундбар?

Придбання цього пристрою забезпечить вам незабутні враження від перегляду фільмів, прослуховування музики, ігор. Кожен відтворюваний звук стає реальним, насиченим і унікальним. Щоб модель працювала на всі 100%, варто звернути увагу на такі аспекти під час вибору:

Формат установки. Пристрій може встановлюватися на підлозі перед телевізором або кріпитися на стіну. У першому випадку система ховається під екраном і додає якісного звучання до інтер’єру. Для підвішування знадобляться спеціальні кріплення та пошук оптимального місця для розповсюдження звуку.

Форма саундбару. Формат і кількість вбудованих динаміків відіграють важливу роль у створенні якості звуку. Кожен окремий звуковий фон забезпечується завдяки окремому каналу. Пристрої можуть мати встановлений діалоговий, тиловий, басовий і бічний динамік в одній частині корпусу. Також існують моделі з окремим сабвуфером і тиловими колонками.

Потужність. Пристрої з бас-каналом зазвичай забезпечують цей показник, розрахований на площу до 30 кв. метрів. Оптимальним варіантом вважається модель загальною потужністю 330 Вт. З них 170 Вт відводиться на динаміки для середніх і високих частот, а решта – для сабвуфера.

Тип підключення. Важливо знати про формат інтерфейсів у телевізорі або інших пристроях. Для телевізора необхідна наявність виходів HDMI ARC/HDMI CEC. Безпровідний режим передбачає можливість підключення за допомогою Wi-Fi або Bluetooth.

Інтернет-магазин Алло рекомендує різні варіанти саундбарів, призначених для універсального використання і для окремих телевізорів. Вибір передбачає перераховані вище характеристики, а також показники вартості, використовуваних матеріалів, кольору. Оптимізація їх з різними пристроями дозволить створити атмосферу справжнього домашнього кінотеатру.